Genveje til andre spændende steder...


KatteindhegningKatteindhegning er min samling af links til løbegårde og indhegnede haver. Få inspiration til din egen indhegning ved at se på andres.
Katte-ID - øremærke og chip.

Hvis du finder en bortløben eller trafikskadet kat, kan den heldigvis ofte identificeres gennem chipmærkning eller øretatovering, som kan søges i et register på nettet. En tatovering kan du sikkert selv aflæse, mens en evt. chip må checkes hos nærmeste dyrlæge.

De to danske katteregistre samarbejder nu i DyreregisterPortalen, hvor man foruden katte også kan søge på hunde, ildere, fugle, krybdyr og mange andre bortløbne dyr.Det Danske Katteregister er af dyrlægeforeningen og en række dyreværns- og katteorganisationer - bl.a. Kattens Værn. Hver registrering koster 110 kr.Dansk Katte-register
er oprettet af Inges Kattehjem, som også driver det. Registrering er gratis.


Hvis din kat er blevet væk, findes der mange gode råd på hjemmesiden Rosenly samt på Kattegale.
Bortløbne katte, der er mærkede, kan efterlyses og fundne fremlyses på DyreregisterPortalen.
Katte, der ikke er mærkede, kan efterlyses og fremlyses på Dyrefinder.dk.
Sørg for at få din kat mærket og registreret i begge registre - før den stikker af...Kattefora.

KattegaleKatteGale er et væsentligt dansk katteforum. Hyggeligt sted, hvor kattegale mødes for at dele deres glæde over katte - både med og uden stamtavle. Tonen kan være meget direkte, men man er aldrig i tvivl om, at kattenes vel er drivkraften. Regitze Birketoft kører siden gratis for brugerne og annoncefrit.

Dekatten
Dekatten kan vel kaldes "det andet danske forum"...Pictures Of Cats Den engelske Pictures of Cat hjemmeside er værd at besøge. Fra oprindeligt mest at være et sted med en masse gode katte-billeder har den udviklet sig til et regulært opslagsværk om alle sider af kattelivet. Annoncebetalingen fra Google giver sidens skaber Michael Broad videre til velgørende arbejde for katte over hele verden.


Click for Food På The Animal Rescue Site findes en knap, hvor du gratis kan give foder og pleje til nødlidende dyr. Det betales alt sammen af sidens annoncører alt efter, hvor mange der klikker. Kopier meget gerne linket til din egen hjemmeside.FIP (Feline Infectious Peritonitis).

FIP er en uhelbredelig bughindebetændelse, som navnlig rammer killinger og unge katte. Vores elskede Ivanhoe var desværre én af dem...

Catvitus.com SOCK FIP (Save Our Cats and Kittens from Feline Infectious Peritonitis). Græsrodsorganisation SOCK FIP er drevet af folk, der selv har erfaring med denne frygtelige sygdom. Det er en gruppe af katteejere, opdrættere, katteværns-grupper, dyrlæger og genetikere, som samarbejder om at yde støtte til FIP-forskning på UC Davis Center for Companion Animal Health.


Catvitus.com Dr. Diane D. Addie er dyrlæge og virolog ved Glasgow's universet. Hendes hjemmeside er oprettet for at formidle mere viden om FIP og om de nyeste forskningsresultater samt at rejse midler til den meget nødvendige forskning.


The Paw Project Bekæmp declawing. Declawing er heldigvis forbudt i Danmark, men hvis du ikke har hørt om det, så er det altså en operativ fjernelse af kløer samt yderste led på tæerne. Forestil dig at få skåret fingerspidserne af. Det anslås at henved 45% af alle amerikanske katte bliver udsat for denne grusomme mishandling - enten fordi deres ejere holder mere af møblerne end af katten, eller fordi grådige dyrlæger (i strid med egne etiske regler) overtaler dem til en samlet pakke med vaccination, neutralisering og declawing. Læs mere på linket.Katteklubber:

FIFe (Fédération International Féline) er et af de største katteforbund. Det er en international - omend fortrinsvis europæisk - sammenslutning af katteklubber.
Det danske FIFe medlem hedder Felis Danica.Racekatten er klubben, hvor jeg har placeret mit medlemsskab.
Den er en af fire danske katteklubber i hovedorganisationen Felis Danica under FIFe. De tre andre er DARAK, JYRAK and Katteklubben, og disse fire klubber står for de fleste danske katteudstillinger.


TICA (The International Cat Association) er den anden store katteorganisation, som er aktiv her i landet. Den danske katteklub Viking Cats er tilknyttet TICA og arrangerer også udstillinger i Dsnmark.Nogle danske Somali-opdrættere.
Somalien står mit hjerte nær, og disse dygtige opdrættere kan helt sikkert rådgive dig om racen:


Teresa Guldagers Dushara opdræt
(vildtfarvet og sorrel)


Tine Jensens Catika opdræt
(vildtfarvet og sorrel)Mariann Zittlau Jacobsens Zitt Cat opdræt
(sølvfarvet)PawPeds er en database med stamtavler og oplysninger om mange forskellige racer (bl.a. Somali). Den giver mulighed for at beregne indavlscoefficint og andet, som kan have betydning i avlen.
Langt fra komplet, men alligevel er det stedet at lede efter stamtavle information.


E.R.o'S. (Electronic Register of Somalis) er en database med stamtavler og information udelukkende om Somali katte.
Den er mindre end PawPeds, men alligevel nyttig som reference.Valid XHTML 1.0 Transitional Alle sider er checket og godkendt på W3C's testside. The World Wide Web Consortium er den internationale organisation for standarder på nettet.

Min foretrukne browser is Opera, men alle nye sider checkes også med Firefox and Explorer. Hvis du oplever problemer med din egen browser, hører jeg gerne om det (se adressen nederst).Flere gamle forsidebilleder:

- -

- -

- -

- -

- -

Indhold

English


Tidligere på forsiden:

(klik for større udgaver)

Varm februar sol...

Tre i flokken igen...

Det har været en mild vinter...

Næsten som juleaften...

Efterår igen...

Skærsommer i haven...

Forår...

Bird'en...

Julehilsener...

Nu er vi os to...

Millys lys er brændt ud...

Den store havefest...

18, 12 og 5 år...

Eftermiddagslur...

Foråret er kommet...

Glædelig jul...

Så er Rags ankommet...

Den nye indhegning...